tiistai 30. huhtikuuta 2013

Twinkle, Twinkle, Little Star!
Eilen sain inspiraation, joka oli heti toteutettava. Kokeilin silitysmuovia (/-kangasta/-kalvoa, miksi kukanenkin tätä haluaa kutsua) koko ommeltavalle kappaleelle - ikäänkuin kuosittaa/kuvioida koko kappale - ja omaan silmääni lopputuloksesta tuli kyllä aikas kiva: 

StARa -leggarit ja -pipo.

Ainut mikä mietitytti, oli muovin kestävyys venytyksessä, sillä sekä pipossa että leggareissa venytystä tapahtuu. Minulle tuo silitettävä muovi on hieman liian korkeaa matematiikkaa, koska sen silitysaika näkyy olevan todella tarkka: jos silittää liian vähän, ei kiinnity (onneksi voi aina silittää lisää), jos taas liian kauan, ei kiinnity silloinkaan - ainakaan oman kokemukseni mukaan, ja tässä ei sitten enää auta silittää lisää. Näissä harmitti erityisesti pipon kohdalla muutaman tähden kiinnittymättömyys. Ilmeisesti silitin liian kauan. Onko teillä muilla kokemusta silitysmuovista? Tämän muovin olen hankkinut PikkuPiltin Jonnalta, aiemmat käyttämäni LaraLil -blogin Annalta

Hmm. Muovi on niin houkuttelevaa sen antamien mahdollisuuksien vuoksi, joten en todellakaan aio luovuttaa vaan testata kärsivällisesti edelleen. Ensimmäisessä silitysmuovikokeilussani kuvat ovat pysyneet aivan hyvin, mutta näiden kohdalla oli kyllä aika suuri yllätys, ettei muovi kiinnittynytkään. Trikoo on pehmeää, joustavaa puuvillajerseytä EK:sta. Ihana laatu, eikä hintakaan ollut paha. Kaavat ovat omia.

Hauskaa vappua kaikille! Täällä on aikas viileää, mutta jospa se kesä kylmistä ilmoista huolimatta tulisi piakkoin, kun nyt siirrytään jo toukokuun puolellekin!

4 kommenttia:

 1. Ihana asu! En ollut kuullutkaan tuollaisesta silitettävästä muovista. Olen tehnyt kertakäyttöpainatuksia ihan muovipussista: http://haaraamo.blogspot.fi/2012/01/kertakayttopainatus-kankaalle.html

  VastaaPoista
 2. ihanat leggarit :) eka ajatus olikin että mistä moinen tähtikangas löytynyt, mutta sehän selvis kun eteenpäin luki :D
  Minä olen itse ostanut tuota silitysmuovia(-Kangasta, -mikälie) pikku piltiltä ja sain kyllä kiinnityksen onnistumaan heti ekalla yrityksellä. Olen tosin vasta kerran sitä kokeillut, että takapakkia saattaa tulla.
  Itse ainakin silitin niin että laitoin raudan kakkoselle, höyryt pois, leivinpaperi väliin ja hetken aikaa painoin kuvaa kankaalle. sitten vaan se kalvo pois ja valmis :)

  VastaaPoista
 3. Ite olen myös aikeissa hankkia tuota! Vaan toivottavasti se ei tosiaan ole liian hankalaa kiinnittää...

  VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)