torstai 26. toukokuuta 2011

Hellemekko kuopuksellePakkohan se oli sitten tehdä kuopuksellekin isosiskon ensimmäiseen kevätjuhlaan mekkonen. Vaikka onkin hellemekko, ajattelin pukea pikkuneidin tähän ja laittaa päälle valkoisen neuletakin. Jos tyttö nyt edes mahtuu siihen. En ole nimittäin koskaan aiemmin tehnyt poimutusta kumilanka alalankana, joten tämä oli ihan eka versio ikinä - ja nyt pelkäänkin, onko liian tiukka. Vielä en ehtinyt sovittaa, kun sovitettava meni päikkäreille (voinee jäädä äidin haaveeksi, kun pinniksestä kuuluu edelleen aikamoinen puheenpälpätys ja kolina ;D). 

Tasoittuuko tuo rypytys höyryttämällä löysemmäksi vai pienemmäksi? Olen ymmärtänyt, että pienemmäksi pitäisi mennä? En nimittäin edes höyryttänyt koko poimutusta, ja nyt jo on niin kasassa että lienee oikeasti kokoa 74/80, vaikka tarkoitus oli tehdä noin 86/92... Kangas on omasta mielestäni ihanaa luumunsävyistä pilkkupopliinia ja sopi ainakin ekan rypytyskokeilun perusteella tarkoitukseen hyvin. Mekon helman leikkasin sivusaumoistaan pyöreähköön linjaan, en siis ommellut ihan suorana pötkylänä kuten ilmeisesti usein nämä poimutetut vaatteet ommellaan. Mutta kyllä ihastuin tähän poimutuksen tekemiseen, tulee niin helposti kiva ja siisti jälki! Varmasti tulen käyttämään kumilangalla poimuttamista runsaasti - myös isosisko tykkää! 


10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis, minulla vielä kokeilematta. Miten ompelukone säädöt?(olen niin arka koskemaan mihinkään)

  VastaaPoista
 2. Todellakin ihana mekko. Minäkin haluaisin kokeilla tota poimutusta, mutta en ole uskaltanut. Vaikuttaa niin kamalan vaikealta :S

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko. Tosi nätti kangas.

  Kewalle ja Katjalle: kannattaa ehdottomasti kokeilla! On superhelppoa, niin helppoa ettei uskoisikaan. :) Puolaat vaan kuminauhan normaaliin tapaan alalangaksi ja kannattaa ehkä hitunen ainakin kiristää puolakotelon langankireyttä. Mun koneessa ainakin mitä pitempi on tikkiväli, sitä enemmän tulee rypytystä. Mut tota on niin helppo kokeilla, ja alalangan kireyttäkin on niin helppo säätää, kuten tietty myös tikin pituutta, että ihan taatusti osaatte. :)

  Ja sori Elisa kun tulin hölisemään sun kommenttiboksiin. :D

  VastaaPoista
 4. Tosi sievä mekko! Kangas sopii erinomaisesti malliin:) Mulla on myös listalla tuo rypytys...

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava mekkonen. Ottaisin samanmoisen mielelläni myös itselleni:)

  VastaaPoista
 6. Hieno mekkonen. Pilkkukankaat on aina yhtä ihania. Puolasitko kuminauhan koneella? Mulla on kuminauharullapaketissa maininta, että pitää puolata käsin löysemmälle kuin koneella tulisi. Tikin pituus kehotetaan säätämään pitkäksi ja alalankaa kireämmälle. Olen tähän asti poimuttanut vaan singoallamekon kaula-aukon ja hihansuut. Höyrytys rypytti lopputulosta enenmmän. Mietin vaan vaikuttaako se puolaus niin paljon, että kangas kiristyy liikaa.

  -Eili-

  VastaaPoista
 7. Hieno mekko=) Se höyrytys tosiaan rypyttää runsaasti tiukempaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteistanne! :)

  Minä tein, kuten Ottobren joku poimutusohje neuvoi, eli puolasin hieman venyttäen kumilangan käsin puolalle, ja löysäsin ainoastaan ylälangan kireyttä yhden pykälän. Ja mielestäni tuli tosi jämäkkä, vaikka en tosiaan venyttänyt kumilankaa paljoakaan puolalle.

  Minulle sanottiin Berninaa ostaessani liikkeessä, ettei puolan kireyteen tulisi koskea, ainoastaan pelata tuolla ylälangan kireydellä ja sitten puolan reiällä, jota käytän mm. applikoidessa, jotta alalanka kiristyy eikä näy oikealla puolella.

  VastaaPoista
 9. Ihana mekko! Näyttä samanlaiselta kankaalta kun tein itselleni ja neidille hameet häihin,mulle punanen ja neidille vaaleenpunanen,,,kuvaa ei vielä mun plogissa mutta tulossa on :)

  VastaaPoista
 10. Tosi hauskan näköinen, toivottavasti on sopivan kokoinen! :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)