perjantai 20. toukokuuta 2011

Pipoja Suomen kesään...


Ainakin täällä "Pohojos-Pohojammaalla" on taas lähiaikoina ollut hyytävän kylmää, vaikka omppupuun lehdet ovatkin ihanasti putkahtaneet esiin viimeisten muutaman päivän sisällä. Kylmään tuuleen oli pakko surauttaa lämpimät velourpipot tytöille, jotta tarkenevat hiekkalaatikossa ja muissa pihaleikeissä touhuilla. Jospa ne lämpimätkin säät tulisivat pipojen ompelun myötä! ;)  Sen vähän perusteella, mitä olen ehtinyt blogeja seurailla ja ylipäätään netissä surffailla, olen huomannut, että kruunupipoja on nyt vilahdellut enemmän ja vähemmän runsaasti. Ihastuin, ja olihan sitä kokeiltava sitten heti näihin hyötyasusteisiin. Talvipäähineet nimittäin ehdittiin viedä suurimmaksi osaksi seuraavaa syksyä odottelemaan, mutta eihän tuolla ulkona oikeasti tarkene kesämyssyllä! 


Esikoinen sai myssyynsä perhosia mustapohjaisesta kukkapuuvillasta pinkillä velourilla, ja kuopuksen myssyyn surautin samanlaiset perhoset tummemmalle pinkille vihreä-punasävyisestä puuvillasta. Takana sitten tuo merkkini vertikaalilinjassa. Itse kyllä tykkään :) Harmi, etten ole ehtinyt vielä kuvata päässä, ovat nimittäin ihan eri maata käytössä :) Töröttävät hauskasti "kruunuistaan".Viimeisenä VIHDOIN Tupunan lähettämästä haasteesta kuva - toinen hyödyke jäi kuvaamatta paristojen sanottua kameran kanssa sopimuksensa irti. Oli muuten yllättävän vaikea keksiä asioita/välineitä joita ilman en pärjäisi. Toki kävi aina-yhtä-rakas ratkoja mielessä ja lukuisia muita tuiki tärkeitä välineitä, mutta valitsin  kuitenkin seuraavat tällä hetkellä minulle tärkeimmiksi. Langoitin on ihana värkki ompelukoneessa - sitä ilman repisin varmaan jo hiuksia kiireen keskellä! Toinen, oikeastaan vielä tärkeämpi hyödyke ompelutöissäni on Vlieselinen stickvlies -irtirevittävä tukikangas. Ilman tätä en selviäisi! Ja ehdottomasti nimenomaan tuo merkki. Ostin tämän loputtua kerran halpisversiota, jonka jouduin oikeasti leikkaamaan irti applikoinnin vierestä. Jos olisin repinyt tuon "irtiREVITTÄVÄN" tukikankaan, olisin repinyt luultavasti myös applikaation. 

Koska haaste on kiertänyt jo varmasti kaikki käsityö-/ompelublogit, jätän sen nyt lähettämättä eteenpäin. 

Nyt tämä tyttö lähtee peiton alle, alkaa ihan huolestuttaa tämä verbaalinen taso(ttomuute)ni! Kiitos ja anteeksi! :)

4 kommenttia:

 1. Ihanat pipot! Jotenkin aina unohtaa, että aplikaatioita voi tehdä kirjavistakin kankaista...

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniit pipot! On etelässäkin vielä velourpipoille ollut tarvetta, vaikka nyt näyttää taas lämpenevän :)

  Varmasti tosi kätevä tuo langoitin. Laittaako se siis langan neulansilmään?

  VastaaPoista
 3. Kiitos naiset :)

  Tupuna, joo langoitin laittaa langan itse silmään kun painaa tuon vasemmalla näkyvän tallan alas ensin itse kiepautettua langan pienen tapin takaa. Ensin tuntui, että langoitin on itsessään monimutkaisempi kuin langan pujottaminen "manuaalisesti" silmään, mutta kyllä tuo vaan on ihana "joudutin". Ei tarvitse nyhrätä ja kostuttaa/leikellä langanpäätä ;D

  Täällä on kyllä ollut tosiaan taas järjettömän kova ja kylmä tuuli! Huh, tein pipojen vuoritkin velourista - kestävät nämä puhurit!

  VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)