maanantai 17. helmikuuta 2014

Punk-rok
Olen leggari-ihminen. Leggarit on tunikan kaveri, jotka on molemmat mun kavereita joka päivä. Kokeilin viikonloppuna kloorilla tällaista "läiskäistä" vaalennusta mustiin trikooleggingseihin. Trikoo on kilotrikoota joko EK:sta tai Löytö-Palasta, en enää muista tarkalleen. Kaavan tein OB 4/13 tyttöjen leggingsien pohjalta, näistä tuli kyllä just hyvät. Jalan ympärysmitan otin koosta 152 ilman saumanvaroja, pituuden mittasin oman jalkani pituiseksi. Vaalennuksen tein kolmeen kertaan koska halusin nähdä kuvion välillä. Ensin käytin kloritea vedessä, kankaat olivat ompelematta ja kierrettynä tiukoille kierteille. Seuraavaksi kaadoin kuiville, valmiiksi ommelluille kierretyille housuille kloritea suoraan, annoin vaikuttaa vain muutaman minuutin ja huuhtelin. Lopuksi kaadoin kierretyille nihkeille housuille pelkkää kloritea ja annoin vaikuttaa niinikään muutamia minuutteja, kastelin ja hetken perästä huuhtelin. 

Vaalennetut alueet ovat vaaleanruskean-pastellinoransseja, ehkä vähän kuparisenkin mielikuvan näistä saa. Ja punk-henkisen. Mustan, vähän löysän yläosan kanssa (jonka myöskin tein viikonloppuna, mutta tähän hätään en sitä saa kuvattua) tykkään paljon! Seuraavaksi tummanharmaalla ja pinkillä trikoolla sama kokeilu. Oi että tämä on mukavaa!!!

10 kommenttia:

 1. Hurjan kivat!!! Mun on pitäny kokeilla näitä kloritejuttuja, kun niitä nyt on liikkeellä, mutta oon kerenny vaan väreillä tähän mennessä sotkee. Jospa kohta malttais siis värin poistoakin!
  Voin uvitella miten mageet nää on sun päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, KikiDuu! :) Oletko kokeillut nestemäisillä kangasväreillä erilaisia kokeiluja? mua kiinnostaisi esim pipetillä tiputtaa väriä kierretylle kankaalle, voisi tulla tosi kivoja juttuja ja monivärisiä! myös liukuvärjäys kiinnostaa, mietin miten saisin tuolla vaalennuksella edes ekaksi kokeiltua tuota liuku"värjäystä", että miten sen liu'un saisi onnistumaan mahdollisimman tasaisesti...

   Poista
  2. Katsoin kyllä (oman kokeiluni jälkeen.... :D ) että meidän nappikaupassa ois ollu myytävänä valmiiksi nestemäisiä kangasvärejä, ja seuraavaksi ihan jo siisteyden takia (oli nimittäin kylpyhuone kokeiluiden jälkeen ihan kaameessa sotkussa :D ) ajattelin kokeilla niitä. Nyt sekoitin jauheita.
   Noi värjätyt kankaat on maannu tuolla nyt jo pari kk, mutta kun multa puuttuu kaaaaaava!
   (ja ehkä vähän motivaatiokin :D ) täytyis ryhdistäytyä, ja kattoo mihin noista paloista riittää.

   Poista
  3. itse kokeilin 4:llä värillä. Mutta toi pipetti voiskin olla vähän kätevämpi kun mun lusikkakokeilut :D vähän räiskyi.... :D

   Poista
 2. Hei nää on ihan mahtavat!! Oranssi ja musta vaan toimii niin hyvin yhteen. Mäkin haluun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Salla! Nää on kyllä kovassa käytössä lähes päivittäin! Kokeilepas joihinkin halppisketjun trikooleggareihin, ei tarvi edes ommella jos haluaa ekakso testata kloritekikkailua :)

   Poista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)