perjantai 12. elokuuta 2011

Kesän vimppa mekko goes Fifties!

Mietin otsikkoa kirjoittaessani, liekö tässäkin tilanteessa vannomatta paras. Jos mekkoja tulee vielä tämän "kesän" aikana ommeltua, aion suunnitella niistä myös talvella käytettäviä. Tämä aurinkoinen 

Fiftarimekko 

kuitenkin valmistui kuopuksellemme viikonloppuna juhlittavia appiukon pyöreitä varten. Keltaisen valkopalloisen amerikanpuuvillan hankin alkukesästä muistaakseni Eurokankaan palalaarista, tereet ja vinonauha normipuuvillaa, josta leikkelin, ompelin ja silitin nauhaksi yön pimeinä tunteina. Vinonauhan määrä olikin tolkuton, helmaa kun on oikeasti REILUSTI. Vuorin ja päällikankaan väliin ompelin vielä tyllin nostattamaan mekon kellohelman entistäkin reilummaksi.

Ompelin myös kiinteän vyön vyötäröleikkauksen kohdalle. Aluksi haaveilin koristesoljesta, mutta en ehtinyt etsiä sellaista mistään - menköön sitten ilman. Pääntien leikkasin venepääntien muotoon ja tarkoituksenani oli asettaa olkasaumat ikäänkuin olkapäiden kohdalle, mutta en sitten kuitenkaan näköjään uskaltanut levittää kaavaa tarpeeksi. Aika söpö tästä omasta mielestäni kuitenkin tuli :) Ja väriyhdistelmiä samalla periaatteella tulisi mieleen mitä herkullisimpia! (Kuvitelkaa mielessänne vaikka valkoinen puuvilla ruskeilla palloilla vaikkapa pinkein terein ja vinonauhoin - aikas herkku olisi!)

Inspiraation 50-luvun tyyliin (tereisiin ja vyöhön lähinnä) sain Groovymaman ihastuttavasta blogista - kurkatkaa ihmeessä, jos ette ole aiemmin käyneet! Aivan upeita luomuksia, erityisesti Groovymaman ompelemat tytön mekot ja takit ovat suosikkejani. 

Huomenna sitten juhlimaan lasten isoisää! Onnea rakkaalle appiukolle! Ja ihanaa loppukesää kaikille (vai onko teillä jos syksy?) - nauttikaa vielä suht lämpimistä säistä! Itse en vielä halua ajatellakaan syksyä, joten pidän mieluummin kesä-ajatuksestani kiinni ;) 16 kommenttia:

 1. Wow - this is amazing....now I'm the one inspired :-)

  I absolutely adore this!

  Hugs,
  Trine

  VastaaPoista
 2. Vau! Kyllä kelpaa juhlia!

  VastaaPoista
 3. Oh, thank you, Groovymama! Do You know What I wrote about you? I just mentioned that Your blog is gorgeous and especially your dresses and jackets are absolutely adorable. You´re very creative and talented! Thank you for stopping by here! :)

  VastaaPoista
 4. No on mahtava ja niin kauniisti ommeltu, ja Groovymammalla on kyllä upeita ompeluksia kaikki (fani täälläkin)!!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos TanttaRalla ja Kewa! <3

  VastaaPoista
 6. Todellakin upea mekko! Jos noita sais valmiina kaupasta, kipittäisin heti hakemaan meille yhden. :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)