tiistai 23. heinäkuuta 2013

Apilaa pienokaiselleTein tällaisen retrohenkisen apilasetin Kestovaippakaupan mustavalkoisesta apilajoustofroteesta. Kietaisupaidan toisen etukappaleen leikkasin velourista, ja applikoin siihen kolme apilaa valkoisesta joustofroteesta. Edellisestä applikointikerrasta onkin jo tovi, ja kynnys applikointiin oli heti korkeampi, mutta lopputulos välttänee. 

Setin koko on 56 ja kaavat otin tällä kertaa Suuri Käsityö -lehden numerosta 4/2006. Muokkasin kietaisupaidan lehden bodykaavasta, ja kavensin aika reilusti. Suunnittelin tekeväni paitaan taitettavat hihansuut, jotta pikkukäsien kynnet eivät raapisi niin helposti herkkää ihoa, mutta suunnitelma unohtui ja paita sai hihoihin ihan tavalliset resorit. Nepparit valitsin kiinnitykseksi, sillä nauhat ovat ainakin meillä auenneet alta aikayksikön, mutta nauhoilla olisi kyllä tullut huomattavasti siistimpi, koska kanttaukset eivät kääntyisi niin helposti ulospäin noiden nepparikiinnitysten kohdalta.

9 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen apilasetti! :)

  VastaaPoista
 2. Hurmaava setti. Oletko kokeillut napauttaa nepparit resorikantin päälle? Silloin reunat eivät lerpata.

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana ja katu-uskottava setti!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanat kommenteistanne! :)

  Mari: minun nepparini eivät ainakaan pysy neljän kangaskerroksen läpi puristettuna paikallaan (tai en luota pysyvyyteen tarpeeksi, koska muutaman kerran on irronnut). Pitäisi olla varmaan jotakin isompia neppareita. Pihdeillä kyllä aina kiinnitän, ovat vaivattomat kiinnittää ja pysyvät hyvin kolmen kerroksen läpi.

  VastaaPoista
 5. Hei! Teetkö myyntiin näitä ihania vauvanvaatteita?

  Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika! :)

   minulla on yritystunnus ja verkkokauppakin yhdessä toisen y-tunnuksellisen ystäväni kanssa, mutta tällä haavaa olen ollut pitkällä tauolla joka jatkunee pian alkavan uuden äitiysloman takia :) kiitos että olet kiinnostunut! :)

   Poista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)