sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Liivihame-palkinto ja kuopuksen taidettaVihdoinkin sain valmiiksi arvonnan toisenkin palkinnon. Kestänyt on, olen pahoillani Sani! Nyt kun mies on palannut työmatkalta ja tilanne vähän tasaantunut, pääsin koneen ääreen PITKÄSTÄ aikaa :) Toive palkinnon suhteen oli luumu/violetti liivihame hirviapplikaatiolla. Applikaation värin sain itse päättää ja valitsin tuollaisen pinkin tähtipuuvillan hauskaksi kontrastiksi aiheen kanssa. Kun en tiennyt enempää saajan suosikkiväreistä, otin varman päälle ja valitsin pinkkiä, kun on kyseessä pikkutyttö ;) En valitettavasti saanut Hirvi-liivarista kokokuvaa, kun on kooltaan sen verran jo iso vaate, eikä luonnonvalostakaan ole näin öisin apua (paitsi kesällä, voi kun odotan sitä!). Toivottavasti pikkuneiti tykkää. Keskeneräisiä ompeluksia olisi hyllyllä vaikka millä mitalla odottelemassa loppuunsaattamista, joten ehkä postailen lähipäivinä niitä sitten. 
Katsokaa nyt, hyvät ihmiset! Tässä on kuopuksemme, 1v9kk, piirtämässä. Aika virtuoosi, vai mitä? Olen aina ajatellut, että esikoisemme aloitti piirtämisen aikaisessa vaiheessa, mutta kyllä tämä on näin taidekasvattajan (tosin ei-valmiin sellaisen, nyyh) silmissä aika tavatonta (tai sitten kuvallisen kehityksen muistiinpanot olisi korkea aika kerrata!). Millaisia kokemuksia teillä on omista/tuttujen lapsista? Alinna oleva kuva esittää kasvoja, joihin on piirretty silmät (pupilleineen), nenä, suu ja KÄDET :D Usein hän piirtää myös hiukset, korvat, posket ja parran (jos on kyse isistä) - ja kaikki oikeille paikoilleen. Hauska on seurata hänen keskittymistään piirtämisen aikana, jolloin hän myös hyvin täsmällisesti kertoo, mitä milloinkin on piirtämässä. Oletteko muuten huomanneet, että toisen piirtämistä katsellessa rauhoittuu ja rentoutuu ihan huomaamatta? 

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille! 

13 kommenttia:

 1. wow. meidän 4v ei piirrä mitään ihmisiä..mutta rakentaa legoista kolmiulotteisia robotteja..

  VastaaPoista
 2. Voi hitsit mikä virtuoosi teidän kuopus onkaan! :D Meidän sälli, 1v kohta 10kk piirtelee vielä vain vähän tarkemmin mietittyä suttua :D Piirtää kehotuksesta kaikki ruumiinosat, mutta eihän ne ole kuin viivoja. Ehkä pitäisi antaa toiselle enemmän mahdollisuuksia piirtelyyn. Se vain tahtoo unohtua, kun tuo poika on niiiiiin rakastunut sählyyn ja palloihin ja autoihin, että ei oikein mikään muu tekeminen kelpaa :P Todella hieno piirustus! :)

  VastaaPoista
 3. Todella upea mekko, neiti tulee ihastumaan ikihyviksi! juu ja pinkki on ihan in :D

  Meil kans neiti (täs kuussa 1v 10kk) on todella ahkera piirtämään ja värittämään, viel ei selkeitä kuvioita, mut tosi keskittyneesti ja tarkasti jo tekee :)

  VastaaPoista
 4. Upeat applikaatiot ja taitava pikkuneiti!

  Sopiiko että linkitän sinut upouuteen blogiini?

  Meillä on yhteisiä tuttuja, muistan nimittäin että tapasimme E&J:n häissä reilut 4 vuotta sitten :) Miehemme oli myös joskus duetoineet yhdessä.

  VastaaPoista
 5. Ekalla visiitillä Norppastiinan suosittelemana ja jäin pysyvästi :-), tosi hienojs ompeluksia!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihmiset ihanat ihanista kommenteistanne!

  Ja Tupuna, toki mieluusti sopii että linkität, mikäs sen kivempaa! Nyt en saa kiinni, keiden häitä tarkoitat? Jos miehemme ovat duetoineet, niin varmasti olen oikea henkilö ;) Hauskaa, Tupuna! Nyt vain koko ajan yritän miettiä, kenen häissä olemme tavanneet... :)

  Hauskaa Minna, että NorppaStiina suositteli ja vielä hauskempaa, että jäit pysyvästi ;) !

  VastaaPoista
 7. Tupuna, NYT muistan! Olitko sellainen tummahiuksinen? Istuttiin samassa pöydässä vastakkain? Me odotettiin esikoistamme aika aluillaan ja söin pöydässä tarjolla olevat ihanat lumikarpalot melkein yksin ;D En hahmottanut kun yleensä häät on aina kesällä ja mietin vain, ketkä menivät kesällä naimisiin...

  VastaaPoista
 8. Voi että kuinka taitava piirtäjä! Mahtavaa! Meidän vanhempi neiti, 1 v 10 kk, piirtelee kyllä ympyröitä, mutta siihen se jääkin. "Isi" on piirretty, mutta se oli enemmän kasa viivoja ja soikuloita kuin noin upea kuva.

  VastaaPoista
 9. Juuri se tummahiuksinen olen, ja samassa pöydässä oltiin. Kyllä meille muillekin niistä karpaloista riitti ;) Mainitut E&J kävi vauvansa kanssa juuri eilen meillä, he on meidän pienimmäisen kummeja.

  Meidän 3-vuotiaat piirtelee lähinnä viivoja ja syheröä, ja kertovat kyllä kovasti mitä ne esittävät. Kovin näköisiä kuvia ei siis synny, mutta yritystä on.

  VastaaPoista
 10. Wau miten hienoja piirrustuksia! Meillä piirretään (2v) innokkaasti ja eri väreillä mutta ei mitään noin tarkkaa ja yksityiskohtaista.
  Ihanat värit tuossa mekossa. :)

  VastaaPoista
 11. Joskus aikaisemmin kirjoitit, että olette tilaamassa stoff&stilistä kankaita. Joko ne on tulleet? Olisin kiinnostunut mitä mieltä olet kankaiden laadusta, lähinnä velourin ja trikoon?

  Minulla on miehen työmatkan siivellä mahdollista saada sieltä jotain ja mietiskelen tässä, että mitä kaikkea oikein ostaisin :)

  VastaaPoista
 12. Itse tykkään Stof&Stilin kankaista, velourit on minusta ihan laadukkaita ja monet trikoot (ne kuviolliset) on tosi pehmeitä ja joustavia. Resoritkin on ok, se on sellaista ei-putkimallia, vähän kuin paksua ja tosi jämäkkää trikoota. Ainakin Iikku-Kiikku myy muuten Suomessa samoja kuviollisia trikoita kuin S&S. Ihanaa että sulla on mahdollisuus saada niitä miehesi avustuksella :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos tiedoista! Siellä on kyllä kaikkea niin kivaa myynnissä, että ostoslistasta tulee pitkä :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)