maanantai 3. tammikuuta 2011

Yö on pöllöjen aikaa







Pöllöjen ilmiselvä lisääntyminen viime vuosina (ainakin lastenvaatteissa) sai aikaan sen, että minunkin oli kokeiltava applikoida kyseinen otus liivarin etuhelmaan. Velouria, kuinkas ollakaan, on Pöllöliivari ja tällä kertaa myös applikaatio. Turkoosia velouria ja pöllössä viininpunaista sekä luonnonvalkoista. Lopputuloksesta tuli mielestäni ihan hauska, olisin nyt oikeastaan vähän innostunut tekemään muitakin applikointeja kuin siluetteja. Toki nekin edelleen ainakin omasta mielestäni ovat kivoja (ainakin niitä on hauska tehdä!), joten niitä tulette varmasti vastaisuudessakin näkemään ;) 

Tänään taas alkoi ompelukoneeni kenkkuilla ja teki mieli pariin otteeseen heittää koko härveli pihalle tuulettumaan. Olen haaveillut peitetikkikoneesta (ihania päällitikkauksia, käden käänteessä!) mutta sitäkin enemmän varmasti tarvitsisin ompelukonetta. Yritän kuitenkin sinnitellä vanhalla koneellani vielä eteenpäin ainakin jonkun aikaa. Olisi silti kiva vähän tietää etukäteen hyvistä vaihtoehdoista sekä hinta-laatusuhdetta. Voi rakkaat lukijat, mikä olisi minun käyttööni sopiva kone ja millä ominaisuuksilla? Applikointia, erilaisia päällitikkauksia jne. ja paksuja saumoja, esim. farkkua tulisi koneen pystyä helposti ompelemaan. Kestävyys ennen kaikkea. Vinkkejä, kokemuksia? Entäs sitten nämä peitetikkikoneet/tasosaumurit? Kannattaako sellaista hankkia?

Tervetuloa kaikki ihanat uudet lukijat!!!

16 kommenttia:

  1. Tää on kyl söpönen mekko!! :D
    Äitilläni on bernina, perusmalli, mut voi että sil on ollu aina hyvä ommella, berninaa aika useat taholta kehua. Minulla brotherin kone, hinta-laatusuhde ollut täs paikallaan (nyt 300e kone, joskin nyt pajon ompelevana tahtoisin paremman, "haaveilee" :D).
    Ompelukoneissa on paljon eroja, parhaan tuntuman saa varmaan ku käy alan liikkeessä kokeilemassa. itse olen tottunut ompelemaan manuaalisella koneella ja voi että oli hankala ommella kaverin elektronisella. ja toiset taas ei muuta kelpuuta ku elektronisen :)
    Tulipas tekstiä XD

    VastaaPoista
  2. Hei! Pystyttekö muokkaamaan taustaa vähemmän läpinäkyväksi, sillä nyt tekstiä on vaikea lukea takaa n'kyvien viivojen takia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos HennaK palautteesta! Yritin muokata vähemmän läpinäkyväksi mutta en ainakaan itse löytänyt sellaista mahdollisuutta. Sen verran visuaalinen olen että en halua laittaa kokonaan eri väriä, näyttää jotenkin törkeröltä ainakin minun silmiini, mutta tähän hätään vaihdoin tekstityypin ja suurensin fonttikokoa. Toivottavasti auttaa!

    Sani, kiitos kokemusten jaosta!

    Ja Delfia, kiitos! <3 :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihana mekko! Aivan ihana! Voi kun sitä ehtisi taas itsekin koneen ääreen joskus :/

    Minä sain isovanhemmiltani Pfaffin coverlockin ja on todella hyvä! Äitini on pukuompelija koulutukseltaan ja hänkin vannoo Pffaffin nimeen. Hänellä on kyseisen merkin ompelukone kestänyt jo vuosikymmeniä :) Minulla ei ole vinkata hyviä ompelukoneita noilla ominaisuuksilla (paitsi että merkiltään Pfaff on mitä suosittelen), mutta tuo saumuri/tasokone joka mullakin on, on todellakin hintansa väärti. Tosin, helppo sanoa ei ole itse ostanut :D Mutta kyllä sanoisin, että on se kätevä! Hirmu tarkka säädöistä, ei toimi jos vähänkään vinksattaa, mutta sit kans toimii kun on kaikki ok. Tosi paljon työtilaa :)

    Heh, pikkusen epäselvä selostus :D

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos Katja kokemuksistasi!! Itselläni vanhahko Pfaffin saumuri 8en tiedä minkä ikäinen mutta kestävä on ollut) ja tykkään siitä kyllä! Olen kyllä Pfaffista kuullut paljon kehuja, ja sellainen olisi ihana jos vain varaa joskus olisi. Ja tuo coverlock <3 ! Oi kun joskus saisi!

    VastaaPoista
  6. Sinulla on kyllä aivan mahtavia ompeluksia täällä. Todella hienoja aplikaatioita yms. Ihanaa luovuutta =)

    VastaaPoista
  7. Ai niin Mari, huomasitko jo arvontani? Voi olla että olet jo arvonnassa mukanakin, en muista kaikkia osallistuneita ulkoa, ajattelin vain varmistaa jos et ole huomannut! :)

    VastaaPoista
  8. Älä hukkaa ompelukonerahoja mihinkään muihin merkkeihin kuin Pfaffiin tai Berninaan. Ehkä mieluummin vielä Pfaff, koska siinä on yläsyöttäjä, josta voisi olla hyvin apua applikaatioissa. Mulla on Pfaff (taitaa olla Tiptronic ja jotain numeroita), enkä vaihda mihinkään muuhun. Berninallakin olen kyllä ommellut, eikä sitäkään moittia voi, mutta yläsyöttäjä ratkaisee pelin.
    t. Taina

    VastaaPoista
  9. Ooh miten lutunen! Olen ihan parantumaton pöllöfani, ollut siitä lähtien kun hoidin siipeensä saanutta viirupöllöä... nyt olen ilokseni huomannut, että myös tyttäriin on "pöllöviirus" tarttunut - vaikken ole edes tietoisesti tartuttanut...

    VastaaPoista
  10. Ihana pöllö! Täällä pöllöfani aivan innostuu ♥

    Mukavaa että kommentoit blogiini niin löysin tänne. Olet tosi taitava!

    VastaaPoista
  11. Kiitos Virvatuli ja PaaPii!!! Tiedättekö, saitte mulle tosi hyvän mielen - mulla on mennyt ompelukset tänään enemmän kuin kenkusti. Ompelukoneen lisäksi saumurikin alkoi isotella mulle, ja kyseessä oli vielä tilausompelus. Luovutin ja ajattelin, että huomenna päivä uusi. Ihanaa kun kirjoititte kauniisti, kiitos! Toosi kivat blogit teillä kumpaisellakin! Virvatulen blogiin en ole aiemmin löytänytkään! PaaPiin upeita pehmoja ja painokuoseja olen kyllä ihastellut useastikin ;)

    VastaaPoista
  12. ihana pöllö :)
    minulla on kokemusta kahdesta ompelukonemerkistä-husqvarnasta ja pfaffista, ja ehdottomasti siis olen myös pfaffin ja yläsyöttäjän kannalla. :)siitä on hurjasti apua juuri aplikaatioissa ja erityisen paksuja/ohuita kankaita ommellessa.
    omassa koneessa on liikaakin erilaisia koristeompeleita mutta mukavia ne ovat :) kun sille päälle sattuu. pfaffissa muuten lisäksi 9mm levyiset ompeleet, tässä pientä mainosta :)

    VastaaPoista
  13. kiitos myös sinulle Hanna! huomenna pitäisi mennä koneita koeajamaan. osaatteko kukaan sanoa tiettyä mallia esim pfaffilta joka olisi ominaisuuksiltaan hyvä mulle? applikaatiota, jousto-ompeleita, paksun kankaan (farkku) tikkausta...?

    VastaaPoista
  14. Siis ihania pöllöjä ja kirkkaita komeita värejä. Loistavaa! Todella kauniisti aplikoit, tulee itsellekkin tarve kokeilla miten se onnistuu.

    VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)