sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Animatoreille

Meillä hurahtivat tytöt ja äiti Disneyn Animator -nukkesarjaan viime kesänä Mekkotehtaassa nähtyjen nukkejen myötä. Ensimmäiset hankittiin esikoisen heinäkuussa vietetyille synttäreille, lisää oli saatava syksyn myötä - ja jouluna prinsessakavalkadi kasvoi entisestään. 


Moni Animatornukkeryhmäläinen FB:ssa on nähnytkin nämä kuvani, mutta menkööt nyt kaikille nähtäväksi, kun ei ole kuvia muista syksyllä valmistuneista ompeluksistani (kyllä niitä on - ei täällä laiskoteltu ole ;) ). 

Nukeille ompeleminen on jonkinlaista terapiaa (ainakin minulle), sillä pikkuisia prinsessa-asuja, Pieni talo preerialla -mekkoja, suloisia villatakkeja ja tossuja saa näprätä niin paljon kuin aikaa ja jaksamista riittää. Tämä on myös kovin palkitsevaa, koska vaatteita käytetään paljon enemmän kuin vaikkapa omille lapsilleni ompelemiani vaatteita. Kiitos koko nukkevillityksestä koto-Suomessamme kuuluu varmasti Mekkotehtaan Sunnalle ja Kirsikalle. Kaikesta, mihin he ryhtyvät, näyttää tulevan menestys... :) Jopa minä ostin lankaa ja kaivoin puikot kaapista, jotta prinsessat saivat neuleita ja villasukkia ylleen talvipakkasten keskelle (ja se on paljon se). Paljon on suunnitelmia, ja jos ei olisikaan, ideoita tulisi viimeistäänkin FB:n ihanan nukkeiluryhmän kuvia selatessa. :)

Kaavat ovat omiani (jotkut on tehty Mekkotehtaan mekkomallien inspiroimina) lukuunottamatta toisen kuvan lippapipon kaavaa, joka on muokattu FB:n nukkeryhmän jäsenen tekemästä kaavasta (kiitos Hanna :) ). Neuleista osa on syntynyt niinikään Mekkotehtaan, Muita ihania-blogin sekä Prinsessapienen inspiroimana, mutta omalla ohjeellani.


8 kommenttia:

 1. Nämä on upeita niin kuten siellä FB ryhmässä jo monia kertoja todettuja!!! ja terapiasta käy se nukenvaate- ompelu myös täällä;)

  VastaaPoista
 2. Mä olen niin kateellinen kaikille, jotka näille ihanille nukeille ovat saaneet tehtyä vaatteita. Meidän tytön molemmilla nukeilla on edelleen vain alkuperäiset vaatteet.. Tosi hienoja vaatteita olet tehnyt! :D

  VastaaPoista
 3. Supersymppiksiä asuja ja stailauksia, kiitokset inspiroivista kuvista! :) Meidän alle 1v:lle (eli äidille vielä tässä vaiheessa..) ja hänen kummisiskoilleen kotiutuivat nuket jouluna ja olen lupautunut ompelemaan niille vaatteita. Pitäisi vain päästä alkuun! Onneksi tässä on pari vuotta aikaa ennen kuin tytöt oikeasti alkavat leikkiä nillä ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita ja kuvia:) ..ja todellakin nukenvaatteiden tekeminen on ihanan rentouttavaa ja mikä parasta kuvatessa nuket pysyvät ihanasti paikallaan.. Meillekin kotiutui jouluna vielä yksi prinsessa, jonka innoittamana vaatevarasto on taas kasvanut! Iloa alkaneeseen vuoteen!

  VastaaPoista
 5. Kiitos te ihanat! :) Se on kyllä ihmeellistä, miten terapeuttista näille on suunnitella ja ommella kokonaisuuksia! Ja nähdä ne käytössä :) Kiva jos nämäkin kuvat inspiroivat jotakuta! Ja Sunna, tuo on kyllä niin totta - saa rauhassa ottaa ilman salamaa pitkällä valotusajalla kun valon määrä on onneton tähän aikaan vuodesta, eikä kukaan karkaa kuvasta kesken kaiken, ja ilmeet ovat aina kuvaukselliset ;)

  kiitos kaikille teille, jotka jaksatte käydä kurkkimassa täällä pitkänkin blogitauon jälkeen <3

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtavia vaatteita! Oletpas ollut ahkerana! :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihania vaatteita. Meille on kotiutunut kolme Disneyn nukkea,(Ja hah, Masi Pallopää -muki ) enkä ole vielä yhdellekään ehtinyt tehdä vaatetta. Mutta juuri tuon tyyliset, mitä sinä olet tehnyt kiinnostaa kovasti. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)