lauantai 25. toukokuuta 2013

Inkkarikesäinen multistripesNosh Organicsin ihana Outi kyseli minulta, haluaisinko kokeilla heidän uutta Multistripesiaan. Ja tottahan toki halusin! Tämä kangas on kyllä minun makuuni :) Itselleni tulee jotenkin nostalginen fiilis näiden värien yhdistelmästä: 80-lukuinen, mutta raikas. 

Raidoista kun on kyse, halusin hyödyntää niiden mahdollisuuksia kaavoituksen keinoin, ja lopputuloksesta tuli ainakin omasta mielestäni hieman intiaanimainen symmetrisine diagonaaliviivoineen sekä hieman murrettuine väreineen. Helman sekä hihansuut leikkasin ja ompelin pussimuotoon tuodakseni mekkoon vähän kontrastisuutta vinoraitojen rinnalle. Lisäksi jujuna selässä on metallivetoketju. Alun perin mekkoon oli tarkoitus tehdä bodyosa peittämään vielä käytössä olevan vaipan, mutta laiskuus ja kiire veivät voiton ja mekko on toistaiseksi pelkkä mekko. Voi kuitenkin olla, että valmiiksi leikattu yksivärinen bodykappale löytää vielä tiensä mekkoon - sehän on helppo kiinnittää myös jälkeenpäin vyötärön poikkisauman ansiosta.

Joku saattaa pohtia, miten vinoon langansuuntaan leikattu joustava trikoo käyttäytyy. Olen joskus aiemminkin tehnyt samanlaisia ratkaisuja, ja oman kokemuksen mukaan ei ole tullut ongelmia, sillä käytän saumoissa framilonia estääkseni venymisiä. Selän vetoketjun kupruilemista estääkseni silitin kankaaseen tukikangassuikaleet. Vetoketjun yläosa (käänne) ei aivan priimasti onnistunut, ja muutenkin kaavoitin mekosta minineidillemme omaan alkuperäiseen visiooni nähden turhan väljän. Käyttöön tämä kuitenkin pääsee ehdottomasti, itse asiassa tykkään aika paljon tästä :) Alaosaksi suunnittelin jo eriparisesti kohdistettuja leggareita samaisesta kankaasta. Kiitos taas Noshille!Oi, nyt se on kesä (vaikka lämpimämpääkin saisi olla)! Tämä on ehdottomasti paras vuodenaikani, eikä tällä hetkellä tilannetta ainakaan huononna perheemme pään maanantaina alkava viikon loma! Tätä on totisesti odotettu! Esimakua oikeasta kesälomasta saadaan siis maistella täällä - olen niiiiiin onnellinen :) Meidän kesämme täyttyy kellon ympäri kestävästä ulkona olemisesta, yhteisistä yösalaateista miehen kanssa, pienistä kivikkopenkkisuunnitelmista ja lasten piha-ammeleikeistä - sekä pienimmän perässä juoksemisesta. Vauhtia ja liikuntaa ei tältä mammaltakaan siis puutu! Mitä teidän kesänne pitää sisällään?

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana kangas ja tykkään kyllä tästä mekostakin, aivan ihana malli!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa raitaa ja ihana mekko :) Todella kiva tuo yläosan vinoraita!

    VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)