maanantai 11. maaliskuuta 2013

Vinksin vonksin

Sain Noshin Outilta viikko sitten ihanan tarjouksen saada tutustua heidän uuteen raitajoustofroteeseensa, ja tartuin tilaisuuteen tietysti. Kankaan värin valinta oli vaikea, ja valitsin sitten summassa yllättäen vihreää ainaisen pinkin sijasta. Tilasin samalla keskimmäiselle siskolle oranssia, jotta ei kateus iske, mutta siitä en vielä ehtinyt ommella mitään. Lisäksi paketissa tuli bonuksena iki-ihania luomuribbiresoreita joita on kyllä tilattava lisää. Nämä on ihania!

Teilläkin on varmaan joskus sattunut projekteja, joiden hieno alkuvisio on kärsinyt, kun kaikki on vaan tuntunut menevän mönkään. No, tämä oli juurikin sellainen. Ensin olin suunnitellut mekkoa pitkillä hiharesoreilla ja vähän erikoisemmilla taskuilla, mutta koska tämä joustis olikin sen verran paksua, tuntui, etten viitsi kevään kynnyksellä tehdä sellaistakaan. Niinpä idea vaihtui huppariksi, jotka ovatkin olleet meillä tällä hetkellä "kortilla". 

Heti ensiksi pesin kankaan typeryyttäni 60 asteessa suositellun 40 sijaan (mitä en tehnyt uhmatakseni ohjetta, vaan silkasta muistamattomuudestani, kun olen joustikseni yleensä pessyt 60 asteessa). Hieman pinta sai nukkaa, mutta minun silmääni sitä on tosiaankin vain hieman. Ei häiritsevästi. Värit pysyivät hyvänä. 

Sitten "keksin idean" laittaa huppariin yksiväristä joustista, ja huolimatta kankaiden välisestä paksuuserosta leikkasin palaset valmiiksi - eikä mielestäni kyllä radikaalisti haittaa käytössä. Selkä on Noshin vihreää raitajoustista (en hoksannut ottaa kuvaa selkäpuolelta). MUTTA jotain muuta mystistä tapahtui, ja huomasin taskujen olevan vähän eri korkeudella toisiinsa nähden VASTA ne ommeltuani! Pyörittelin kankaanpaloja turhan kauan, ja jotain meni siinä vaiheessa heikun keikun ja hupparitakista tulikin VInKsiN VoNksIn -huppari... Huuli pyöreänä katselin kätteni luomusta, mutta en jaksanut alkaa purkamaan. Luulen, ettei kuitenkaan näy tuolla liikenteessä neidin hypellessä enemmän tai vähemmän lauleskellessaan tätä tai tätä... Mutta arvatkaas, harmittaako tekijää tuo pieni kauneusvirhe.

Suosittelen kyllä tästä ihanuudesta juuri jotain hupparia tai jumpsuittia, sillä materiaali on ihanan jämäkkä ja paksu. 100% puuvillaa ja todellakin tällaiseen käyttöön kevään korvalla ja syksyn eskarin aloitusta ajatellen ihan nappi kangas. Kiitos vielä Nosh organics!

11 kommenttia:

 1. vinkuista ja vonksuista huolimatta hirmu hieno. tämä on aivan loistava materiaali myös saunatakkeihin tai vauvalahjaksi huppupyyhkeisiin ja vaikka miksi.. mä keksin paljon hyviä käyttötarkoituksia lisää :) mullon myös oranssi vielä ompelematta.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava todeta, että kylläpä tulee erilaisia juttuja samasta kankaasta!! <3

  VastaaPoista
 3. Voi miten iloisen pirteä! :) Vekkuli vois olla oikea sana. :)

  VastaaPoista
 4. No mutta ne värit!!! Ihan huikean hienot!

  VastaaPoista
 5. Tästä hupparista ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle!! Hauskat värit ja oivallukset :D Täytyispä itsekin testailla tuota materiaalia, saunatakkikin vois olla kiva kuten Unikuu ehdotti.

  VastaaPoista
 6. Ihana huppari,niin marjaisat värit:)

  VastaaPoista
 7. Ja juuri tämän lukiessani tajusin että nuo mun kankaat pyörii tällä hetkellä koneessa 60 asteessa :( voi perkko. Ihana huppari teillä siellä!

  VastaaPoista
 8. Mahtava idea laittaa kaikki vinksin vonksin! :) Tosi hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 9. On kyllä aivan mahtava huppari. Kivasti sopii värit ja kaikki :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jaoit ajatuksesi kanssani! Inspiroivaa päivää sinulle, kiva että viihdyit :)